Vásárlói tanácsadó

A szokásos átfutási idő a Vásárló elhelyezkedésétől függ. Általában az átfutási idő 7 és 30 munkanap között van. A szállítás idejéről a Vásárlókat legalább 3 nappal korábban, telefonon tájékoztatjuk. A legközelebbi lehetséges szállítási időpont meghatározása érdekében legyenek szívesek telefonon kapcsolatba lépni velünk.

A garázs aljzatának vízszintesnek kell lennie. A legjobb, ha a garázs méreteinél 20 cm-rel nagyobb betonlap készül. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább 4 sarkot (lehetőleg 6-ot) kell készíteni 40×40-es betontömbökből, szegélykövekből vagy csempéből. Nem szabad megfeledkezni az átlók kiméréséről sem, hogy az elkészített alap szabályos négyszögletes legyen.

Nem szabványos méretű garázs rendelése esetén, kérésre készítünk egy vázlatot, amely megmutatja a támasztási (rögzítési) pontok helyes elhelyezését.

FIGYELEM: Az összeszerelő csapat nem köteles előkészíteni az aljzatot a felállítandó garázs számára. A garázs az aljzathoz való rögzítése külön díj fejében végzett szolgáltatás.

Nem. A garázs aljzathoz történő rögzítése a Vásárló felelőssége. A garázs plusz díj fejében rögzíthető, de csak stabil betonaljzathoz, azaz lemezalaphoz vagy a sarkoknál kiöntött betonoszlopokhoz. A garázst térkőhöz, járólaphoz történő rögzítésére nem vállalunk garanciát (cégünk nem is vállalja a rögzítést). Az aljzat instabil jellege miatt ilyen esetekben az aljzathoz való rögzítés a Vásárló felelősségére történik, és cégünk nem vállal felelősséget az erős szél esetén a rögzítetlen vagy helytelenül rögzített szerkezet által okozott károkért.

A garázsok elemenként kerülnek kiszállításra a Vásárlókhoz, és a helyszínen kerülnek összecsavarozásra. Egy tipikus garázs összeszerelési idejének nem kellene meghaladnia a 30 percet. A nem tipikus garázsokat a méretüktől függően általában néhány óra alatt szereljük össze. Az összeszerelés hozzávetőleges idejét a szállítás időpontjának egyeztetésekor adjuk meg.

Összeszerelő csapataink akkumulátoros szerszámokkal és vészvilágítással vannak felszerelve, így nem feltétlen szükséges az áramhoz való hozzáférés. 220 V-os áramhoz való hozzáférést és hosszabbítót csak kapuüzemeltető automatika telepítése esetén kell biztosítani, amely a készülék programozásához szükséges (megjegyzés: ez semmilyen körülmények között nem lehet aggregátorról biztosított áram).

A fizetés előnyben részesített formája a készpénz, a garázs az ügyfél telephelyén történő összeszerelést követően. Lehetőség van banki átutalással történő fizetésre is az Ügyfélszolgálati Irodánkkal történő előzetes egyeztetés alapján, úgy, hogy az összeszerelő csapat megkapja a fizetési bizonylatot. Halasztott fizetési határidőt nem biztosítunk.

A típusgarázsokat előlegfizetés nélkül szállítjuk. A garázs teljes vételárát az összeszerelés befejezését követően kell kifizetni a sofőrnek.

Kivételt képeznek az egyedi megrendelésre gyártott, személyre szabott garázsok. Az előleg szokásos összege a megrendelés bruttó értékének 20%-a. Az előleg befizetése szükséges a gyártás megkezdéséhez, és csak az előre kiállított proforma számla ellenében teljesíthető. Az előleget csak a javasolt szállítási határidő a megrendelő általi elfogadását követően fogadjuk el. Nem gyártunk garázsokat “raktárkészletre”, ezért nem fogadunk hosszabb időre előre történő előlegfizetést.

Az építési jogról szóló törvény 29. cikke 4. fejezetének 2. pontja kimondja: “Nem szükséges építési engedély az önálló, egyszintes melléképületek, fészerek és pavilonok, valamint a legfeljebb 35 m2 építési területű hátsó udvari tornácok (télikertek) építéséhez, azzal, hogy ezen objektumok száma egy telken nem haladhatja meg a két darabot minden 500 m2 telekterületre vetítve.”.

E rendelkezés alapján megállapítható, hogy egy 5 négyszögöles telken 2 db 35 m2-t meg nem haladó alapterületű melléképület (pl. lemezgarázs) építhető fel építési engedély nélkül. Ezt a tényt a megfelelő nyomtatvány kitöltésével a hivatalnak be kell jelenteni.

Igen, minden garázsra 24 hónapos garancia vonatkozik, amely a vásárlási bizonylattal érvényesíthető.

Nem, a szerkezet fekete acélszelvényekből készül, és a burkolás előtt MALKOR A ipari festékkel (krómmentes alkid-korróziógátló alapozó) kerül lefestésre, merítéses módszerrel. A szerkezet fedőfestékkel történő lefestése a Vásárló kötelessége.