Hogyan készítsük elő az aljzatot

A garázs alatti aljzatnak egyenletesnek és vízszintesnek kell lennie. A legjobb a garázs méreteinél 20 cm-rel nagyobb betonalap (egy tipikus 3×5 m-es garázs esetében az alapnak 3,2 x 5,2 méteresnek kell lennie). Nem szabványos garázsok megrendelése esetén a megrendelő kérésére vázlatot készítünk, amely megmutatja a megtámasztási pontok és a szerkezet az aljzathoz való rögzítési pontjainak optimális elrendezését.

Podłoże pod garaż

Alap

Podłoże pod garaż

Betonkockák

Podłoże pod garaż

Betonalap

Ha nincs lehetőség esztrich kiöntésére, ajánlatos csak a sarkokat elkészíteni ( 40×40-es betonoszlopok vagy betontömbök), olyan módon, hogy a garázs a telepítés után könnyen a talajhoz rögzíthető legyen.

A munka megkezdése előtt gondosan ki kell jelölni a garázs felállításának helyét. Az építmény helyét 4 póznával lehet kijelölni, és az átlót pontosan megmérni, hogy a sarkoknál 90 fokos derékszögek jöjjenek létre.

Ne rögzítsen a betonba a garázs lehorgonyzására szolgáló lapokat, csavarokat vagy rudakat. A garázs rögzítése a betonhoz a legkönnyebben és legegyszerűbben fém ttávtartó dűbelekkel (10×100 mm-es csaphorgonyok) történhet, ha lyukakat fúr a betonba, és ezekkel csavarozza a garázst az aljzathoz.

FIGYELEM:
A lehorgonyzást a legjobb 14 nappal a beton kiöntése után végezni, amikor a beton elérte a teljes keménységet.

A horgonyzási szolgáltatásokat az érvényes árlista szerinti díj ellenében kizárólag betonaljzathoz, azaz beton esztrichhez, alaphoz vagy öntött beton horgonyzási pontokhoz (kövekhez, oszlopokhoz) kínáljuk. Macskakövekre történő rögzítést az aljzat instabil jellege miatt csak az ügyfél felelősségére végezzük, míg betonra történő “kockán keresztüli” lehorgonyzást technikai okokból nem végzünk.