Bádogszegélyek

Élszegélyek

Az általunk gyártott garázsokhoz két fő szegély-típust készítünk.

Az első típus az élszegély, amely függőlegesen fut végig a garázs 4 sarkán, és a falak összecsavarozását takarja el. A normál szálirányú garázsnál, azaz a függőlegesen trapézolt garázsok esetében ez egy esztétikai célokat szolgál, amely jelentősen javítja a küllemét, eső ellen is védi a szerkezetet, de úgymond nem elengedhetetlen tartozék. Ezt a kiegészítő lehetőséget elsősorban azoknál a színeknél ajánljuk, ahol az alapozó festékkel kezelt szerkezet alapszíne (barna) nagyon elüt a garázs színétől. Az fénykép mutatja be az élszegéllyel szerelt és az élszegély nélküli garázs közötti különbséget:

 

Az vízszintes lemezelésű rémium garázsok esetén már alapfelszereltség az élszegély, mivel a szerkezet és a fémlemezek között kialakuló hézagokat le kell zárni, így ebben az esetben ez az opció nem egy választható opció, értékesítőink az árajánlatban a garázs árához hozzászámolják.

Tetőszegélyek

A második típus a tetőszegélyek, (más néven szélcsatornák). A cégünknél gyártott lemezgarázsok tetőszerkezete úgy kerül kialakításra, hogy ezen szélcsatornák használata nem szükséges, ezért fő feladatuk a tető oldalsó élének optikai megvastagítása, tehát elsősorban esztétikai funkciót tölt be.

Ez alól kivételt képeznek a cserepeslemezzel fedett garázsok, ahol a tetőszegély elengedhetetlen kellék, hogy a víz ne szivárogjon be a belső térbe. Tekintse meg az alábbi fotókat: