Antikondenzációs filcbevonat

Kínálatunkban talál egy újdonságot, egy antikondenzációs filcbevonatot. Ez egy olyan korszerű megoldás, amely normál körülmények között* megakadályozza, hogy a vízpára a hőmérséklet-különbség következtében lekcsapódjon a lemezek alján. A kondenzációgátló bevonat egy speciális öntapadós membrán, amelyet a trapézolás előtt gépi úton visznek fel a tetőfedő lemezek aljára.

Így néz ki egy bevonat nélküli tető felülete, amelyen lecsapódott a kondenzvíz:

Hogy működik a membrán?

A kondenzációs folyamat jellemzően napszaktól függetlenül, pl. eső vagy hóesés esetén következhet be. A bevonat célja a nedvesség elszívása a levegőből, majd párolgás útján a környezetbe juttatása.

Mik a normál körülmények?

A kondenzációgátló bevonat saját térfogattal rendelkezik, és ezért korlátozottan képes a nedvesség felszívására. A cégünk által használt ANTI.DROP 95 bevonat vízfelvevő képessége az 560-830 g/m2 közti tartományban van. Ezért ahhoz, hogy a bevonat megfelelően működjön, a garázs alatti aljzatnak száraznak kell lennie (beton esztrich, térkő), ami azt jelenti, hogy az esővíz nem juthat be a garázsba a falak alatt, hogy a padlón ne képződjenek tócsák. A csupasz talajra állított garázsokban, ahol a talaj túlzottan nedves, a kondenzációgátló bevonat csökkenti a párakicsapódást, de nem szünteti meg teljesen. Ezenkívül ajánlott a trapézlemezek által a garázsfalak felületével kialakított természetes szellőzőcsatornákat szabadon hagyni, hogy biztosítsa a megfelelő légáramlást és a bevonat megszáradását.

Így néz ki a tető felülete a bevonattal:

Melyek a kondenzációgátló membrán használatának előnyei?

  • nagyon nagy vízfelvétel
  • megemelt használati kényelem
  • sound absorbing – a hangosság jelentős csökkentése az eső a tetőre zúdulásakor